Dejan Šulog je pronašao tajnu uspjeha prodaje jesenske delicije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI ZDENCI – Jedan od simbola jeseni je svakako tikva, a malo carstvo tikvi može se pronaći na gospodarstvu Dejana Šuloga iz Velikih Zdenaca koji na nekoliko hektara uzgaja šest različitih sorti. Njegovo je carstvo doduše ove godine desetkovala suša jer urod je unatoč navodnjavanju prepolovljen.

-Nije bilo oplodnje, a nije ni biljka rasla bez vode tako da imamo dosta velik podbačaj. Jedan dio zbog suše nije uspio ni sazoriti, a onda su došli rani mrazevi tako da su propale – kaže Šulog.

One koje su preživjele su spremne za prodaju, a asortimanu tikve za Noć vještica, hokaido, butternut, kaboche i prinčeve tikve ove se sezone i to na zahtjev kupaca pridružila špageti tikva.

-To je tikva koja se ispeče i vilicom ‘ispara’ i doslovce od njege dobijete špagete. Ona je i zamjena za tjesteninu, jako puno ju troše vegetarijanci i stvarno je ukusna, a tko ne zna ne bi ni znao da je u jelu i tikva – opisuje novinu u proizvodnju Šulog.

Berba je završila i sada slijedi prodaja. Šulog svoj urod prodaje na tržnici, veletrgovcima i supermarketima pri čemu je njegova prednost ta što ima skladište.

-Konkurencija koja se bavi na malo nema skladišta i onda na tržištu takve robe počinje manjkati – tumači Šulog.

Velikozdenački poljoprivrednik tako 80 posto svojeg uroda proda poslije Nove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!