TZ Bilogora-Bjelovar daje novac za bazene i saune

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako možda nije prepoznata kao turistička destinacija, Bilogora ima puno toga za ponuditi. Zna to i Tomislav Smrček koji je ljetos u Starčevljanima kod Kapele otvorio Kuću za odmor Chambar s četiri zvjezdice za koju je dobio nagradu Simply the Best. Odmah u prvoj sezoni Chambar je sva tri ljetna mjeseca bio pun, a dolazili su mahom Nijemci i Nizozemci. Riječ je o turistima koji vole osamu.

-To je vrsta gostiju koji ovdje dolaze uživati u miru, koji dolaze i sa svojim kućnim ljubimcima i koji traže gdje potrošiti novac – navodi Smrček.

Kako bi novac imali gdje potrošiti, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar je osigurala 700 tisuća kuna za podizanje kvalitete smještaja i unaprijeđenje ponude na području Bjelovara i devet okolnih općina.

-Uvjeti za dobivanje sredstava iz javnog poziva su izgradnja bazena, sauna, uređenje interijera, hortikulturalno uređenje, dakle za sve ono što će produžiti sezonu – navodi direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Na općinama je da to prezentiraju svima koji će se moći javiti na natječaj.

-Kroz projekt će se provesti radionice na području naših općina i Grada Bjelovara kako bi upoznali ljude i pomogli im da se uključe – kaže načelnik Velike Pisanice Fredi Pali.

Ulaganje u turizam je dobro ulaganje jer su koristi od njega višestruke.

-Kada se turizam počinje razvijati onda se traže i proizvodi i usluge i onda se može govoriti i o posjetama našim znamenitostima – poručuje bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

700 tisuća kuna vrijedan javni poziv Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar će biti raspisan s prvim danima 2022., ali će njegov nacrt biti objavljen već za tjedan dana kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!