Nema predaha za Darkom vodoopskrbu i odvodnju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Iako se godina približava kraju u Darkom vodoopskrbi i odvodnji nema predaha. Sada se uglavnom radi na hitnim intervencijama i sanacijama vodoopskrbnog sustava, ali i na priključcima na vodoopskrbni sustav javne odvodnje. To, međutim, nije jedino što je aktualno.

-Imamo u provedbi natječaje programa smanjenja gubitaka, radimo na aglomeraciji Daruvar, redovnom planu izvođenja izgradnje vodoopskrbnih objekata na našem području – navodi direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin.

Što se sanacija tiče ovih su dana one bile najaktualnije na području općine Đulovac, a i inače najviše posla ima na području Đulovca i Daruvara.

-Daruvar ima najstariju mrežu, nakon toga su Đulovac i Bastaji, a ostalo je manje-više novije, pa nema toliko problema – tumači Lukačin.

Na području Dežanovca je pak 11 godina nakon izgradnje vodovoda sustav javne vodoopskrbe u funkciji.

-Interes građana za priključcima je za sada dobar. Najveći prvotni interes je od općine Dežanovac da se sve njihove zgrade spoji na sustav, a sada kada su stvoreni svi preduvjeti će i interes ljudi biti još i veći – ističe Lukačin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!