Vlada više neće regulirati najviše maloprodajne cijene naftnih derivata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vlada je ukinula Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Ukidanje uredbe stupa na snagu prvog dana od dana objave u “Narodnim novinama”, odnosno od utorka, 7. prosinca.

Podsjetimo, spomenuta uredba na snazi je od 14. listopada i prema njoj trgovci naftnih derivata mogli su prodavati benzin po cijeni od 11,10 kn i dizel po cijeni od 11 kn. Sredinom studenoga Vlada je produljila važenje uredbe za još 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodatnih multifunkcionalnih aditiva.

Premijer Andrej Plenković napomenuo je kako je Vlada pravovremeno reagirala kada su se podigle cijene dizela te da je upravo zahvaljujući toj reakciji spriječen udar na standard građana i gospodarstvenika.

– Smatram da smo s ovom pravovremenom uredbom napravili odličan potez. Neke zemlje su slijedile taj naš primjer. Sada, s obzirom na načela slobode tržišta i u promijenjenim okolnostima stavljamo tu uredbu van snage i važno je da naši građani shvate da imamo ovakav alat i mehanizam u rukama. U slučaju da je to potrebno, zaštitit ćemo ih s obzirom na sve što smo napravili u protekle dvije godine upravljanja prije svega sa zdravstvenom krizom, a onda i svim drugim posljedicama – napomenuo je premijer.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!