TikTok prestigao Google i zasjeo na prvo mjesto u svijetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Google je cijelo proteklo desetljeće uvjerljivo bio najposjećenija stranica na internetu. Taj podatak nikoga ne čudi, jer da bi došli na druge stranice, gotovo pola korisnika interneta koristi upravo Google-ov pretraživač.

Situacija se sada promijenila i Google je izgubio krunu i status svjetskog broja 1. Prema istraživanju Clodflare Radara, TikTok je pretekao Google i postao je najposjećenija domena u 2021. godini.

Kako nam je bilo normalno da Google proteklih godina nitko nije mogao stići, tako nam se sad čini normalnim da je TikTok-u to uspjelo. Riječ je o najbrže rastućoj društvenoj mreži u povijesti. Tijekom 2020. godine, TikTok je bio najviše puta preuzimana aplikacija, a danas ima više od milijardu korisnika. Ovu aplikaciju često prati glas kako je ona namijenjena samo djeci, no oni koji ju koriste dobro su svjesni da to baš i nije posve točno, jer TikTok nudi sadržaj za sve generacije.

Google se nalazi na drugom mjestu liste najposjećenijih domena, uključujući i web stranice i aplikacije u tekućoj godini. Treće mjesto zauzeo je Facebook, četvrti je Microsoft, a peti Apple. U prvih deset nalaze se još i Amazon, Netlix, YouTube, Twitter i Whatsapp.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!