VW službeno prestao proizvoditi legendarnu limuzinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Njemački automobilski div prekinuo je proizvodnju Passat limuzine. Kao glavni razlog prodaje navodi se snažnija prodaja karavanske izvedbe, ali i dolazak slično pozicioniranog Arteona.

Ova novost, iako šok, nije ništa neočekivano, jer o ukidanju limuzine govori se još od 2020. godine. Prvotni plan bio je okončati proizvodnju Passata 2023. godine, ali izgleda da su se u VW-u malo požurili s donošenjem odluke. Kraj legendarnog modela najavljen je i na američkom tržištu, tamo će Passat Limited Edition označiti kraj proizvodnje.

Trenutna generacija Passata iduće će godine dobiti značajan facelift. Model devete generacije biti će izrađen na temelju ažurirane MQB platforme i biti će dostupan isključivo s dugim krovom.

Za kraj ćemo samo nostalgično napomenuti kako je VW Passat dostupan kao limuzina i karavan još od 70-ih godina, odnosno od kad je originalni model dizajnirao Giorgetto Giugiaro. Možda nekad opet vidimo Passat limuzinu, za puno godina, u izdanju kakvo danas ne možemo ni zamisliti, ali možda se nekad vrati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!