Nijemci očekuju oporavak domaće autoindustrije u 2022. godini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Procjene udruženja automobilske industrije (VDA) pokazuju da bi se Njemačko tržište automobila trebalo oporaviti u tekućoj godini. VDA očekuje oko 2,8 milijuna registriranih novih automobila, što u prijevodu znači oko sedam posto više novih automobila na cestama u odnosu na prethodnu godinu.

Prodaja novih vozila prošle je godine pala zbog zastoja u lancu opskrbe potrebnim dijelovima za njihovu proizvodnju, ponajviše poluvodičima. Hildegard Müller, predsjednica VDA, rekla je kako se problemi s opskrbom očekuju i u tekućoj godini, ali i zatražila je ubrzani razvoj europske proizvodnje poluvodiča i baterija.

– Želi li Njemačka u budućnosti zadržati poziciju lidera na svjetskom tržištu, mora odmah početi graditi tvornice poluvodiča – izjavila je Müller.

Bez obzira na očekivani rast prodaje, Njemačka automobilska industrija još uvijek znatno zaostaje za razinama iz pretpandemijskog razdoblja. Prema podacima Vlade, 2019, godine registrirano je čak 3,6 milijuna automobila. Veće brojke u prošlosti jedna su stvar, ali ne isključuju da su novi podaci koji pokazuju porast prodaje pozitivni i nagovještaju bolju budućnost autoindustrije u Njemačkoj.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!