SDP: Opskrba može i u stečaj, ali plinsku mrežu nemojte privatizirati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zagrebački SDP spreman je podržati sve opcije za spas Gradske plinare Zagreb – Opskrbe, no protivi se privatizaciji gradske plinske mreže, objavio je na Twitteru član Gradske skupštine Renato Petek (SDP).

-Protivimo se privatizaciji tvrtke Gradska plinara Zagreb d.o.o., distribucijskom mrežom Grada Zagreba! No s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o., suglasni smo s više opcija: stečaj i preustroj, privatizacija ili pronalazak strateškog partnera – napisao je Petek.

Reakcija je to na najnoviji potez Zagrebačkog holdinga koji je pokrenuo je dubinsku analizu i vrednovanje vlasničkih udjela društava Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Zagreb – Opskrbe radi potencijalno 100 posto otuđenja odnosno prodaje i prijenosa tih poslovnih udjela.

Dubinska analiza trebala bi pokazati vrijednost plinskog biznisa u vlasništvu Zagrebačkog holdinga kako bi se razriješila sudbine tvrtki koje su našle u poslovnim problemima zbog povećane cijene plina.

„U slučaju poduzimanja daljnjih koraka u cilju prodaje poslovnih udjela u navedenim trgovačkim društvima, Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. ishodit će sve potrebne suglasnosti nadležnih tijela, kao i Gradske skupštine Grada Zagreba”, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi u srijedu popodne.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!