Podjela kompostera za kućno kompostiranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Daruvar je u okviru Javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme (JO ZO 2/2021) raspisanom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 800 kompostera od 410l u svrhu smanjenja količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištu otpada Cerik te povećanja stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada.

Od srijede 1. lipnja 2022., Darkom d.o.o. započinje s podjelom kompostera. Zainteresirani građani se mogu javiti u Reciklažno dvorište (Josipa Kozarca 23) u uredovno radno vrijeme (PON-PET 09:00h-16:00h ili SUB 09:00-13:00h) te preuzeti svoj komposter uz predočenje osobne iskaznice te potpisom Zapisnika o primopredaji kompostera.

Predmetna komunalna oprema se koristi isključivo na području Grada Daruvara, tj. mogu ju preuzeti samo korisnici usluga s područja Grada Daruvara. Pravo na preuzimanje kompostera imaju korisnici usluge koji nisu preuzeli smeđi spremnik za sakupljanje biootpada.

Korisnici koji su preuzeli smeđi spremnik za biootpad, mogu na reciklažnom dvorištu besplatno preuzeti malu kanticu od 10 litara kako bi im bilo lakše prenositi biootpad iz kuće do vanjskog spremnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!