Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika ima novog predsjednika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Konstituirajuća skupština Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika održana je 8. lipnja u obnovljenom Domu obrtnika u pakračkoj Ulici kralja Tomislava. Uz velik broj naših lokalnih obrtnika, događaju su prisustvovali i Ante Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško – slavonske županije, Zrna Garača, viša stručna suradnica za gospodarstvo i EU fondove u Gradu Pakracu, kao i umirovljeni obrtnici te nekadašnji predsjednici našeg lokalnog obrtničkog udruženja.

Na samom početku prisutnima se obratio dosadašnji predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipik Davor Lepka koji je potom izvijestio nazočne kako su 1. i 2. lipnja provedeni izbori za članove Skupštine  Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine.

Prvoga dana lipnja izbori su provedeni u cehu frizera, cehu za javni prijevoz osoba i stvari i cehu za uslužni obrt, dok su idućeg dana oni provedeni u cehu za trgovinu, cehu za proizvodne obrte i cehu za ugostiteljstvo i turizam.

Na jučerašnjoj je skupštini usvojen i prijedlog cehova za članove Upravnog kojeg zapravo čine predsjednici cehova Ana Jakša, Miroslav Delač, Marijan Hodak, Ivan Fričer, Nada Zeljković i Davor Lepka, dok je za sedmog člana izabran jednoglasno Ivan Martinović.

Promjena na čelnom mjestu Udruženja obrtnika

Na skupštini je izabran i novi predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika – Marko Štor, a njegov dosadašnji prethodni Davor Lepka obnašat će dužnost njegova zamjenika.

Marko Štor

Bila je ovo i prigoda da se Lepka zahvali na sedmogodišnjem razdoblju za vrijeme kojeg je bio čelna osoba u našem lokalnom obrtničkom udruženju. On je rezimirao sve ono što se odvijalo tijekom tog razdoblja, a rezultiralo je obnovom, odnosno uređenjem novog sjedišta – Doma obrtnika u kojem je ova skupština i održana. Lepka se osvrnuo i na brojne akcije, uglavnom volonterske u kojem su obrtnici sudjelovali, počevši od volonterskog angažmana tajnice UO Pakraca i Lipika Vere Pečanić, ali i niza onih koji su svojim radom doprinijeli uređenju novog sjedišta. Pokrenuli su i nadasve popularni Grahfest, u sklopu Slavonskog banovca u Pakracu, bile su tu i humanitarne akcije na potresom pogođenim područjima te brojne druge. Lepka je na podršci zahvalio i predstavnicima gradova Lipika i Pakraca, napose na brojnim mjerama i programima kojima izlaze u susret lokalnim obrtnicima.

Na ukazanom  povjerenju prisutnima se zahvalio i novoizabrani predsjednik Marko Štor,  inače vlasnik obrta za računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima. On je kazao kako ova funkcija za njega predstavlja izazov u kojem će trebati dobro uskladiti poslovne i obiteljske obveze. Stoga je izrazio nadu da će Udruženje nastaviti izvrsno funkcionirati kao i dosada, odnosno kao složna ekipa koja je spremna marljivo i vrijedno raditi i koja iza sebe ima tradiciju dugu više od dva stoljeća.

Pri samome kraju skupštini su se obratili i nekadašnji čelni ljudi Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Vladimir Tessari i Antun Nenadović koji su se prisjetili svih onih okolnosti kroz koje su obrtnici prolazili neposredno nakon ratnih zbivanja, istaknuvši kako naše Udruženje obrtnika sve to vrijeme nikada nije prestajalo s radom već je kontinuirano uspješno funkcioniralo u svim uvjetima. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!