S trake sišla i odmah prodana prva serijski proizvedena Nevera, evo tko je kupac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S proizvodne linije izašla je prva serijski proizvedena Rimac Nevera koja se potom provozala Pelješkim mostom na otvorenju, a sad su se pohvalili i kako su isporučili prvu Rimac Neveru namijenjenu kupcu.

Kako su istaknuli, automobil serijskog broja 001 isporučen je svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. – Nici Rosbergu. Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku, Rosberg je stigao u sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi popratio najnovija događanja i vidio svoj primjerak Nevere – po prvi put uživo.

Podsjetili su kako je proizvodnja Nevere u tijeku u novom pogonu na periferiji Zagreba, a veliki dio glavnih komponenti automobila dizajnirano je, konstruirano i izrađeno u Rimac pogonima tjednima ili mjesecima unaprijed te ugrađeno u posljednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet tjedana po automobilu.

Za automobil br. 001, Rosberg je odabrao puno agresivniju specifikaciju opisanu kada je prvi put dizajnirao svoj automobil kao Batmobil spec. Sa Stellar crnom bojom, poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima, unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom “Nico Rosberg” na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. 

Ističu kako je Rosberg prvi put Rimac hiperautomobil vidio prije nekoliko godina kad je bio predstavljen kao koncept C_Two. 

Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može, istaknuo je Rosberg koji je nakon uspješne karijere u Formuli 1 krenuo u poduzetničke vode u kojima je fokusiran na održivost i zelenu tehnologiju. Uložio je u više od dvadeset startupa iz područja mobilnosti, kao i u prvenstvo Extreme E. Osnovao je Greentech Festival 2019. godine, globalnu platformu za održive inovacije. Od 2021. događaj se održava u New Yorku i Londonu, kao i u gradu u kojem je prvi put osnovan – Berlinu.

Foto: Rimac Grupa

Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere, dodao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!