Lovački dom Zlatna greda nudi lijep smještaj u prirodi, ali i puno više od toga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatske šume u svojoj nadležnosti imaju nekoliko ugostiteljskih objekata. Jedan od njih je i Lovački dom Zlatna Greda u Kneževim Vinogradima na samom istoku Hrvatske, na području Uprave šuma Osijek. Lovački dom nudi prije svega, jako lijep smještaj u prirodi, a za posjetitelje i odličnu, lovačku, gastronomsku ponudu. Djelatnici odjela za lovstvo dugi niz godina nadziru količinu divljači na području i njihov je glavni zadatak da paze na brojnost populacije, koja ne smije biti niti prevelika niti premala. Ipak, lijepo je za znati da se sva divljač nalazi u prirodnom, slobodnom okruženju. O svemu više, evo što kaže naš sugovornik, voditelj Lovačkog doma Zlatna Greda, Zoran Vorkapić

POGLED KROZ DVOGLED

U okruženju lovačkog doma, što se tiče lovne priče, lovci dolaze zbog toga što je upravo to područje, najveće područje u Hrvatskoj za lov na običnog jelena i divlju svinju koja se kasnije lovi u skupnim lovovima. Osim jelena tu je naravno i srna. Zaista mogu reći da su nam gosti zadovoljni. imaju jako lijepu logističku podršku na terenu. Naši lovnici su cjelodnevno s njima na terenu, savjetom, podrškom, kontrolom ulova, a tu su naravno i ugodan smještaj, okruženje, dobra hrana i vrhunska usluga. – ističe Vorkapić.

NAPRIJED, ZELENO JE

Nanese li vas put slučajno ili namjerno do nekog od lovačkih domova, pa tako i do Zlatne Grede, gastronomska ponuda zasigurno će vas oduševiti.

Svi naši građani posjećuju Lovački dom Zlatna greda, kao i sve naše lovačke domove u ostalim područjima Oprava šuma. Od 17 uprava, njih najmanje 12 posjeduje lovačke domove, koji nude vrlo sličnu ponudu. U Upravi šuma Osijek, Lovačkom domu Zlatna greda, posjetiteljima su nekako najinteresantnija jela od divljači, koja logično nemaju prilike svakodnevno kušati u gradovima. Od jela najčešće se uzimaju gulaš od divljači, divlje prase ispod peke, jelen sa autohtonim prilozima i naravno deserti. Moram napomenuti da su cijene menija vrlo pristupačne, a namirnice su uvijek svježe. – govori ravnatelj Lovačkog doma Zlatna greda.

ČUJEŠ LI, ŠUMA TE ZOVE

Sam odjel lovstva i lovna djelatnost nisu primarno lov. Tu je ogromna briga za floru i faunu, za čitavo područje lovišta, kvalitetu, briga za životinje, njihovo zdravlje i okruženje. Što se tiče naših ponuda, tu smo uvijek na raspolaganju, naravno uz prethodnu najavu. Po dogovoru uz prethodnu najavu radimo programe i za grupe i za razna obiteljska događanja. – pojašnjava Vorkapić.

Ravnatelj poziva velike i male grupe da posjete njihov Lovački Dom Zlatna Greda.

ŠUMOVITI ŠUM ŠUME – Poruke djece i mladih

Sve živo dijeli isti dah. Životinja, drvo, čovjek. Pa ipak bez šuma ne bi bilo daha ni za koga. Njihovo lišće proizvodi kisik koji nam je potreban za život, stoga živimo život punim plućima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!