Preminuo bivši šef Podravke Zvonimir Majdančić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši predsjednik uprave Podravke Zvonimir Majdančić preminuo je u četvrtak u 80. godini života.

Majdančić je rođen 1943. godine u Vinkovcima, a u Podravki se zaposlio 1965. godine te je do 1990. obnašao brojne direktorske funkcije u kompaniji.

U listopadu 1990. godine postaje predsjednik uprave Podravke i na toj funkciji ostaje do rujna 1997. godine. Bio je na čelu tvrtke za vrijeme Domovinskog rata, kad je Podravka odigrala značajnu ulogu u humanitarnoj pomoći i prehrani Hrvatske vojske.

Za njegova mandata obavljena je pretvorba Podravke u dioničko društvo i započeto je restrukturiranje. Predsjednik RH odlikovao ga je Redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića, činom pričuvnog brigadira Hrvatske vojske i Spomenicom domovinskog rata.

Bio je i predsjednik Nadzornog odbora koprivničkog Bilokalnika i Podravske banke te član Nadzornog odbora Croatia osiguranja i NK Dinama (tadašnja Croatia). Nakon odlaska s dužnosti čelnika Podravke, obnašao je jedno vrijeme funkcije člana Nadzornog odbora tvrtke i savjetnika predsjednika uprave.

Posljednji Majdančićev javni angažman bilo je snimanje intervjua za film i knjigu Tajna zloglasne šume Lug’ u produkciji bjelovarske tvrtke Alfa d.o.o. koja prati zbivanja na bjelovarskom području neposredno nakon Drugog svjetskog rata. U zloglasnog šumi na kraju Bjelovara, u kojoj je nova vlast likvidirala nepodobne, skončao je i Majdančićev otac Ivan. Zvonimir Majdančić dao je veliki doprinos za film i knjigu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!