Županija brojnim mjerama podupire obrtnike. Evo koje su najtraženije…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je s predsjednikom Obrtničke komore Damirom Pavecom potpisao sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti županijske Obrtničke komore za 2023. godinu. 

-Bjelovarsko-bilogorska županije će izdvojiti 6 tisuća eura za Obrtničku komoru, ta sredstva su bespovratna i koristit će se za očuvanje i promociju naših obrtnika s područja županije te razvoj njihove konkurentnosti. Treba istaknuti da ovih 6 tisuća eura nisu dio planiranih sredstava mjera za gospodarstvo kojima naša Županija podupire naše gospodarstvenike. Naime, u prošloj godini putem javnog poziva mjera za gospodarstvo mi smo iz županijskog proračuna isplatili gotovo milijun i 800 tisuća kuna ili po novom gotovo 240 tisuća eura – kazao je župan Marušić i dodaje. 

-Mi u ovoj 2023. godini planiramo izdvojiti 265 tisuća eura mjera poticaja za gospodarstvo. Dakle, iznos je veći nego prošle godine i o tim samim mjerama razgovarat ćemo sa predstavnicima Obrtničke komore i s predstavnicima Županijske gospodarske komore da vidimo ostaju li te mjere ili ćemo nešto mijenjati – kazao je župan Marušić koji se dotaknuo  stanja u obrtništvu. 

Broj obrtnika raste

-S prvim ožujkom imamo 1323 obrta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to je nešto više u odnosu na prošlu godinu koja je zaključena sa 1316 obrta. Dakle broj obrtnika raste, obrtništvo je iznimno važno za našu županiju, mi to razumijemo i podržavamo – naglasio je župan Marušić. 

Damir Pavec, predsjednik županije Obrtničke komore istaknuo je kvalitetnu suradnju obrtnika i Županije. 

-Županije je pokazala da cijeni vrijednost obrtništva. Stoga hvala županu Marušiću i odjelu za gospodarstvo na čelu s Martinom Posavac Ćurić. Naime, Županija kontinuirano raspisuje javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj obrtništva i gospodarstva. Imamo desetak mjera i aktivno sudjelujemo u kreiranju tih mjera što je vrlo važno. Naši obrtnici se javljaju na navedene mjere. Inače, najatraktivnija mjera je za novootvorene obrte i smatramo da je  važno da se tim ljudima pomogne u startu. Također, jedna od bitnijih mjera je i za sufinanciranje strojeva i opreme kao i mjera za opremanje radionica i poslovnih prostora naših obrtnika – kazao je Pavec. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!