[FOTO] Pevex otvorio novi centar u Virovitici! Prostire se na 5 tisuća kvadrata i u ponudi ima 25 tisuća artikala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Virovitici je otvoren novouređeni prostor Pevexa. Predsjednik uprave tvrtke Pevex, Krešimir Bubalo, istaknuo je kako je taj prostor izgrađen po svim korporativnim standardima i kako je on najava novog investicijskog ciklusa.

– U prošlih nekoliko mjeseci uloženo je oko 2,5 milijuna eura u ovaj prostor. Kompletna investicija je bila 4 i pol milijuna eura. Ovaj prostor Pevexa prostire se na gotovo pet tisuća kvadrata, gdje imamo preko 25 tisuća artikala. Virovitica zaslužuje jedan takav objekt – rekao je predsjednik Uprave Krešimir Bubalo.

U prošlih nekoliko mjeseci Pevex je prošao nekoliko procesa, a zaključeno je kako će kupovati objekte i gospodarske cjeline u suradnji s radnicima, dok su dioničari odlučili kako neće prodavati kompaniju. U planu je razvoj kompanije, a uskoro kreću s izgradnjom centralnog skladišta u Zagrebu i izgradnjom centra u Poreču.

– Definirano je da idemo preko 40-ak centara, a danas imamo 28. Drago nam je da na prostoru Virovitice imamo objekt primjeren ovom teritoriju. Nudimo građanima mogućnost kupovine na 36 rata, kako bi im olakšali. No, osim maloprodaje i veleprodaje, trgujemo i preko weba. Od 1. srpnja radit će se samo 16 nedjelja godišnje, no naši su artikli kupcima dostupni stalno preko web trgovine uz brzu dostavu. Riječ je o gotovo 70 tisuća artikala – istaknuo je Bubalo.

Tvrtka Pevex i ranije je bila zagovornik neradne nedjelje i nisu radili tamo gdje nisu imali konkurencije. Planiraju raditi u ljetnom periodu na devet lokacija, a za vrijeme zimskih blagdana većina će poslovnica nedjeljama biti zatvoreno. Dobar dio centara neće raditi nedjeljom do 1. travnja iduće godine, a kreću i s petodnevnim radnim tjednom.

Taj hrvatski trgovački lanac ima 429 dioničara, a kompanija je to koja je iz godine u godinu sve jača. Danas imaju i 2250 zaposlenika.

– Zaposlenici naših centara su ljudi s hrvatskog područja, a stojimo dobro zahvaljujući djelatnicima. Puno je naših zaposlenika prošlo vrijeme stečaja 2009., to su stupovi naše kompanije i sada znaju da im nudim odlične uvijete. Imamo zakladu s kojom pomažemo nakon potresa i prilikom operacija, a brinemo i o zdravlju naših djelatnika. Pazimo da zaposlenici budu zadovoljni i zdravi – rekao je Bubalo i pojasnio kako godišnje kroz njihove blagajne prođe 10 milijuna kupaca.

Rastemo i razvijamo se

U idućem periodu planiraju dodatan razvoj zaposlenika, ulaganja u plaću i nove objekte te širenje tržišta. Prošle godine su 451 milijun kuna platili svoja davanja što se tiče poreza i 25 milijuna ekstra poreza na porez. Kažu, bitno je da daju snažan doprinos državi i lokalnoj zajednici, te pokazuju društvenu odgovornost.

– Prije sedam godina imali smo jedan centar, a danas ih imamo 28. Rastemo i razvijamo se i vidimo lokacije gdje moramo biti prisutni. Imamo 4 vrste naših centara, od malih do velikih. Gledamo da zadovoljimo potrebe svojih kupaca – zaključuje Bubalo.

Ivan Jukić, član uprave Tvrtke Pevex koji brine za zaposlenike kaže kako je njihov ključni zadatak da svi oni budu zadovoljni sa svojim situacijom.

– Konstantno ulažemo u razvoj zaposlenika to nam je osnovni cilj na kojem radimo, trudimo se mobilizirati kompaniju. Već treći put smo radili povećanje naknade za prijevoz i prehranu. Prilagođavamo se stanju na tržištu, redovno. Možemo biti zadovoljni i još uvijek smo u stopostotnom smislu te riječi hrvatski trgovački lanac – rekao je.

Renata Duka, članica uprave Tvrtke Pevex osvrnula se na pravne sporove, posebno s gospodinom Zlatkom Pevecom.

– Imamo niz postupaka, a posljednja sudska odluka koja je dosta važna je ta da je zahtjev gospodina Peveca neosnovan i Pevex kao kompanija može i dalje koristiti svoje ime i pečate. Gospodin Pevec može se žaliti i dalje, ali svi postupci do sada su završili nepravomoćnim odlukama u korist našeg društva – pojasnila je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!