Bivši glavni tajnik SDP-a optužen za falsificiranje vratio se u poduzetničke vode, hoće li uspjeti iz druge?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je sredinom travnja zbog optužnice DORH-a nekadašnji predsjednik SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i neuspješni kandidat za župana i daruvarskog gradonačelnika Vedran Babić odstupio s mjesta glavnog tajnika te stranke, taj se rođeni Zagrepčanin odlučio vratiti svojoj prvoj profesionalnoj ljubavi, arhitekturi.

Naime, Babić je osnovao tvrtku Urban forms za projektiranje i nadzor, a u vrijeme kada građevinski sektor u Hrvatskoj iz mjeseca u mjesec postavlja nove rekorde, ne treba sumnjati da je budućnost tog diplomiranog inženjera arhitekture svjetlija u poduzetništvu, nego u stranci čiji rejting uporno pada.

Vrijedi spomenuti i da ovo nije prvi Babić izlet u poduzetništvo. Prema podacima iz Sudskog registra, Babić je i ranije imao tvrtku. Ta se tvrtka zvala Arhitektura i poslovala je od 2006. sve do 2021.godine kada je završila u stečaju, slično njegovoj političkoj karijeri.

Babića se, podsjetimo, tereti za krivotvorenja isprave i upotrebe lažne isprave kao prave, a slučaj je inicirao SDP-ovac Stribor Valenta iz Slavonskog Broda koji je stranački vrh optužio za falsificiranje izbora.

Vedran Babić demantirao je optužbe, no očito je da u DORH-u nisu bili fascinirani njegovom obranom. Nakon podizanja optužnice, Babić je dao ostavku na mjesto glavnog tajnika SDP-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!