Potpisan ugovor za izgradnju sunčane elektrane Dugopolje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HEP Proizvodnja i KONČAR – Inženjering sklopili su Ugovor za projektiranje i izgradnju Sunčane elektrane Dugopolje, vrijedan 11,1 milijun eura. Instalirana snaga elektrane bit će 13,54 MW, a priključna 10 MW. Očekivana godišnja proizvodnja od 17,2 milijuna kilovatsati bit će dovoljna za opskrbu oko 6.000 kućanstava.

Na površini od oko 200 tisuća četvornih metara na području Općine Dugopolje postavit će se 24.624 bifacijalna fotonaponska modula koji će se povezati na 52 trofazna izmjenjivača. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci od potpisa ugovora.

Ugovorom o projektiranju i izgradnji SE Dugopolje, HEP ostvaruje kontinuitet suradnje s Končarom u izgradnji sunčanih elektrana, od SE Vis, uz koju je ugrađen i baterijski spremnik, zatim SE Donja Dubrava, koja je od svibnja ove godine u redovnom pogonu, preko SE Črnkovci u Slavoniji, čija je izgradnja u tijeku.

SE Dugopolje će biti dvanaesta i do sada najveća sunčana elektrana u HEP-ovom portfelju. U proteklih nepunih pet godina HEP je u pogon pustio proizvodna postrojenja ukupne snage oko 90 MW. Pri završetku je značajan projekt izgradnje KKE EL-TO Zagreb, a u trenutačno je u izgradnji ili fazi natječaja za izgradnju još devet projekata ukupne snage 120 MW.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!