
Povijest, kultura i gastronomija su grubišnopoljski aduti
GRUBIŠNO POLJE – Grubišno Polje želi snažnije razvijati turizam na svom području za što ima potencijala, ističe gradonačelnik Zlatko Pavičić.
-Dugoročni smjer je temeljen na kulturnoj i gastronomskoj ponudi kao i prirodnom bogatstvu i baštini uz proširenje manifestacija koje se odvijaju u gradu – kaže Pavičić.
Grubišnopoljski aduti su izletište Bara, etno kuće u Ivanovom Selu i Grbavcu te jedna posebna staza.
-Kulturna ruta Tragovima Ivana Nepomuka Jemeršića u što su se uključile osnovna škola i turistička zajednica. On je bio župnik, političar i književnik i želimo iskoristiti to povijesno bogatstvo koje imamo – kaže Pavičić.
U gastro dijelu nakon što su lani na Danima sira, meda i vrganja razvili bilogorski kolač sada je na redu glavno jelo, a želja je općenito profilirati Grubišno Polje kao mjesto obiteljskog turizma, kaže Pavičić.
 
							


