Policija privela mladence i vlasnika ugostiteljskog objekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, 23-godišnjakom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, u nedjelju, 14. veljače 2021. godine, otprilike sat vremena iza ponoći, u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca, policijski službenici utvrdili su kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četvero zaposlenika i devetero gostiju. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, koji su zapečatili objekt.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te organizatori proslave, 22-godišnjakinja i 23-godišnjak, privedeni su u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!