Mnogi na posljednje počivalište ispratili Milana Bandića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– U Milanu je do zadnjeg dana života živio onaj razigrani dječak Cvrco iz brdovite Hercegovine. Volio je život i za sve u životu bio je zahvalan svojoj majci, ali nije ga bilo strah otići. Za Zagreb je živio i radio i dao je Zagrebu vjerojatno više nego će ikad itko dati. Posljednjim atomom snage radio je za Zagreb.  Dragi Milane, bila mi je čast biti ti prijatelj, a još veća čast što sam znao da si ti moj prijatelj. Ostat će nam u trajnom nasljeđu tvoja čista duša, čisto srce. Ponosni trebaju biti i tvoji najbliži, tvoja obitelj, jer si svojim radom i postignućima Bandić učinio jednim od najuglednijih imena. Hvala ti, Milane, za sve što su učinio za Zagreb, Hrvatsku i sve ostale, rekao je na posljednjem ispraćaju njegov prijatelj Kruno Jurčić.

Na Mirogoju se okupila velika skupina građana koja je došla odati počast naglo preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Jelena Pavičić Vukičević rekla je da za Bandićem danas tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina, ali da svi osjećaju zahvalnost što su poznavali takvoga čovjeka.

Mons. Zlatko Koren pročitao je poruku kardinala Josipa Bozanića:Smrt naših pokojnika vraća nas na početke i pred nas stavlja obzore. Njegova je rodna Hercegovina prožeta kršćanskom ljubavlju. Stalno je spominjao svoju pokojnu majku i u njemu se osjetila trajnost duhovnosti iz koje je niknuo kao i ljubav prema malom čovjeku što je jedan od postulata kršćanske kulture.“

Nešto iza 13 sati lijes Milana Bandića spušten je u grob. Klapa ”Sveti Juraj” ispratila ga je uz pjesmu ”Pod Brajde”.

Na pokop su došli predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Bili su tu Miroslav Škoro, Ljubo Ćesić Rojs, Miro Kovač, Milijan Brkić, Mislav Herman, Darko Milinović, kao i rektor Damir Boras, ljubljanski i splitski gradonačelnici… Stigli su i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

U Zagrebu je danas Dan žalosti. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!