Čemu laži da me financirao Mamić?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tjednik Nacional danas je objavio skandalozne detalje o navodnoj povezanosti pravomoćno osuđenog bjegunca Zdravka Mamića s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

U tekstu se tvrdi da ju je na kandidaturu nagovorio upravo Mamić. Sve se zbivalo na jednoj večeri u Bruxellesu, gdje je Mamić, prema pisanju Nacionala, pristao Kolindi Grabar Kitarović nadoknaditi razliku plaće koju je primala u NATO-u u odnosu na onu predsjedničku. Također joj je donirao i pola milijuna eura za kampanju, rekao je Nacionalu suradnik blizak bivšoj predsjednici.

Navode i kako je poslije toga predsjedničin savjetnik Mate Radeljić povezao Mamića s osječkim sucima koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao.

– U potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako su kompenzacijske razlike moje plaće ili moji privatni troškovi u kampanji financirani putem drugih izvora. Svi troškovi kampanje financirani su isključivo putem Hrvatske demokratske zajednice, čiji sam bila kandidat bila, te se za sve upite oko financiranja obratite stranci, odlučno je demantirala Kolinda Grabar Kitarović koja je na putu za SAD.

HDZ je primao donacije od Mamića za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, što je 2014. godine potvrdio i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

“On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu”, rekao je tada Karamarko.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!