SDP-ov gradonačelnik Jaske opstruira gradnju škole u svom gradu!?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Među 30 projekata za sufinanciranje iz europskog Fonda za oporavak i otpornost, iz kojeg će Hrvatskoj biti dostupno oko 6 milijardi eura, Zagrebačka županija je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU prijavila i projekt izgradnje osnovne škole u Jastrebarskom, u kojoj bi se nastava odvijala u jednoj smjeni.

S obzirom da dopisima od 19.01., 08.02. i 22.03. ove godine pokušavamo dobiti punomoć grada Jastrebarskog za predaju zahtjeva za lokacijsku dozvolu, bez koje se ne može početi raditi glavni i izvedbeni projekt, ovim putem javno pozivam i molim gradonačelnika Zvonimira Novosela da prestane politizirati i da osobne predizborne interese stavi sa strane te Zagrebačkoj županiji hitno izda traženu suglasnost kako bi se nastavilo s projektiranjem nove škole, piše u svom pismu župan Stjepan Kožić gradonačelniku Jastrebarskog Zvonimiru Novoselu.

Naime, Zagrebačka županija je već ugovorila i napravila idejni projekt nove škole, prikupila sve dozvole javnopravnih tijela i nakon što ishodi punomoć Grada kao vlasnika zemlje, sprema je krenuti s izradom glavnog i izvedbenog projekta nove škole s jednosmjenskom nastavom u Jastrebarskom.

Međutim, umjesto punomoći, gradonačelnik Novosel ucjenjuje potpisivanjem nezakonitog sporazuma u kojem želi definirati početak gradnje škole, iako projektna dokumentacija nije gotova, kao ni financijska konstrukcija zatvorena. Naravno, takav sporazum kao odgovorna osoba ne mogu potpisati, ali ono što svakako želim i pokušavam jest iskoristiti sva raspoloživa sredstava dostupna putem EU fondova.

S obzirom da ne možemo postići dogovor, nemam drugog načina, već javno pozvati i zamoliti gradonačelnika Novosela da svojim potpisom omogući Zagrebačkoj županiji da pokuša povući europska sredstva za gradnju nove škole.

Podsjećam Vas gradonačelniče, uz pomoć europskih sredstava Zagrebačka županija već je energetski obnovila Osnovnu školu Ljubo Babić i Dom zdravlja u Jastrebarskom i vjerujem da imamo jedinstvenu priliku u Jastrebarskom izgraditi novu školu za jednosmjensku nastavu.

U nadi da ćete nas podržati u našim nastojanjima, srdačno Vas pozdravljam, stoji na kraju pisma župana Stjepana Kožića gradonačelniku Jastrebarskog Zvonimiru Novoselu. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!