Zatvaraju se sportske dvorane, terase kafića i crkve ostaju otvorene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog najvećeg porasta broja oboljelih u Europi u posljednja dva tjedna, nacionalni stožer planira uvesti nove mjere već od sutra.

Jedna od mjera se odnosi na sport u zatvorenom. Od četvrtka bi se trebali zabraniti treninzi i sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenom, osim za vrhunske sportaše, saznaje portal Indeks.

“Nema smisla da djeca budu online, a da istovremeno idu u zatvorene sportske dvorane. Kad su u pitanju odrasli, iako smo jasno rekli da su u zatvorenom dozvoljeni samo sportovi bez kontakata, svjesni smo da se u zatvorenom igraju nogomet i košarka”, rekao je Indexu izvor blizak Stožeru. Dodao je kako su dolaskom toplijeg vremena stvoreni još bolji uvjeti za bavljenje sportom na otvorenom koje je manje rizično kad je u pitanju zaraza.

Teretane bi trebale ostati otvorene.

Drugo postrožavanje odnosi se na dječje igraonice i radionice, koje bi također privremeno trebale biti zatvorene. Plesne škole su od ranije zatvorene.

Od 1. travnja u Hrvatsku će se moći ući s negativnim PCR testom ili nekim od antigenskih testova koje u ovu svrhu priznaje i EU, ali i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljenom covidu-19 u posljednjih šest mjeseci.

Zasad se ne razmišlja o skraćivanju radnog vremena kafića u cijeloj zemlji, baš kao što zasad nema govora o generalnom zatvaranju terasa. No iz Stožera napominju da se mjere mogu mijenjati i, ako bude trebalo, postrožavati i prije 15. travnja, do kada će službeno biti propisane.

Za Uskrs neće biti posebnih mjera za crkve, nego ostaje na snazi mjera kojom se dozvoljava najviše 25 ljudi, koja se često krši. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!