Neovisna revizija će reći u kakvom je stanju BBŽ, a bolnica neće pasti samo na teret sugrađana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a novi bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić je na pitanja što je mislio kad je rekao „da je stanje u županiji toliko loše da će morati biti u prvom redu stečajni upravitelj, a tek onda župan“, te zna li već kakvo je financijsko stanje i očekuje li kosture iz ormara, rekao da je imao nekoliko dana da dobije potrebne informacije kako bi vidio u kojem se stanju naša županija nalazi.
– Nažalost, ona se po svim dostupnim podacima ne nalazi u tako bajnom stanju te sam naložio za idući tjedan neovisnu reviziju kako bi se utvrdilo stvarno stanje naše županije te svih naših županijskih ustanova.
Marušićev prethodnik Bajs županijom je uz kratke prekide vladao gotovo 20 godina. Upitan što će biti s projektima koje je započeo Bajs, u prvom redu s gradnjom bolnice Marušić je rekao da što se tiče gradnje bolnice da će ju dovršiti i opremiti.
– Mi smo komunicirali  u kampanji je da je HDZ za bolnicu, ali protiv ovakvog načina financiranja gdje je sav kredit, odnosno teret, pao na leđa mojih sugrađana i to ću u suradnji s Vladom probati skinuti taj teret za sugrađana. Isto tako nastavit ću s realizacijom drugih projekata gdje ćemo pametno trošiti novac jer građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac, rekao je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!