Zbogom lockdowan, tko se ne želi cijepiti sam si je kriv ako se teško razboli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Australiji najavljuju trajni lockdown dok se svi ne cijepe. Samo što su zaboravili da prema novim podacima cjepiva nisu baš učinkovita u sprječavanju širenja virusa, tako da će imati “slučajeva” i nakon što se svi cijepe…

U isto vrijeme premijer susjedne države Victorije predlaže da se oko Sydneya formira “željezni prsten”. Ne znam što je sljedeće “ring of fire”, pucati na one koji pokušaju izaći iz grada, pita se kontroverzni znanstvenik Gordan Lauc komentirajući najnovije mjere na jugu planeta.

Zero covid naprosto nije strategija o kojoj treba razmišljati i nadam se da više nikome u Europi neće pasti na pamet da pokuša spriječiti širenje virusa raznim zabranama. To naprosto ne funkcionira.

Država je osigurala dovoljno cjepiva i svatko se može cijepiti. Uz trenutni broj cijepljenih i oporavljenih sigurni smo da nam zdravstveni sustav ne može biti ugrožen velikim brojem bolesnih i tu odgovornost države prestaje. Ako se netko ne želi cijepiti i zbog toga se teško razboli, to je njegov osobni problem. Nekome zabraniti (ili ograničiti) rad zbog toga što se netko drugi nije želio cijepiti je krajnje nepravedno, neopravdano i štetno, zaključuje Lauc.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!