Udruga ugostitelja upozorava: Mogao bi uslijediti propast caffe barova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na sastanku turističkog sektora s predstavnicima hrvatske vlade, iz Nacionalne udruge ugostitelja upozorili su da ukoliko se nastavi mjera prema kojoj caffe barovi mogu raditi do ponoći, za caffe barove slijedi propast.

Sastanak je donio i analizu pozitivne aspekte suradnje Ministarstva turizma i sektorskih udruga, u vidu uspješno provedenog projekta Safe stay in Croatia, kao prepoznate oznake sigurnosti Hrvatske na našim emitivnim tržištima koji je rezultirao uspješnim brojkama u rezervacijama dolazaka stranih i domaćih turista, ali jednako tako se razgovaralo o teretu i šteti koje je podnio ugostiteljski sektor.

– Ionako krhko ugostiteljstvo, suočeno s visokim poreznim opterećenjem, nelikvidnosti i kroničnim nedostatkom radne snage, je od početka pandemije na prvoj crti obrane restriktivnim ograničenjima poslovanja stavljeno u službu zaštite bookinga i zdravlja. 55 % svih ugostiteljskih poduzeća, a koja obavljaju djelatnosti pripreme isključivo pića i napitaka, još uvijek je zabranjen rad u zatvorenim prostorima – kažu iz Udruge.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!