Epidemiologinja objavila koje će mjere ugostitelji morati poštovati u unutrašnjim dijelovima kafića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Epidemiologinja Dijana Mayer govorila je o uvjetima pod kojima ugostitelji mogu otvoriti unutrašnjost kafića. Naglasila je kako to neće biti ništa novo za ugostitelje, a pravila će biti slična kao i na vanjskim dijelovima objekata.

– Prije ulaska će biti potrebno dezinficirati ruke, dezinficijens će morati biti na vidljivom mjestu, a svaki ugostitelj morat će napisati upute, primjerice ‘Ovo je mjesto za dezinfekciju’ – istaknula je. Kao i prije zatvaranja, bit će obavezno nošenje zaštitnih maski na putu do stola i toaleta.

– Preporučit će se da se ne miješaju ljudi iz različitih kućanstava, bit će potreban razmak među stolovima, inzistirat će se na provjetravanju kafića – navela je. Prozori i vrata trebali bi stoga biti otvoreni kako u prostoru ne bi bilo zagušljivo. Bitno je održavati međusobni razmak te poštovati naznačeni maksimalan broj dozvoljenih gostiju, naglasila je Mayer te dodala kako se polako vraćamo starom normalnom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!