Roditelji na roditeljski samo s covid-potvrdom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je na Media servisu povodom početka nove školske godine koja kreće u ponedjeljak.

– Neće nitko krenuti tako da ostane kod kuće. Svi će krenuti u školu. Tako smo rekli i prošle godine. Ove godine smo planirali da sve naše škole i učenici u Hrvatskoj krenu po modelu A, a mi smo naravno zadržali i opciju modela B i C. No zadržana je Škola na Trećem, kao plan B, u slučaju da zatreba, i prikazivat će se na HRT-u samo u prijepodnevnim satima. Vraća se i kontaktna nastava na fakultetima – rekao je ministar.

– Za one koji imaju covid-potvrde preporuka je da se eventualno grupiraju na jednu stranu da mogu imati nešto manji razmak nego inače. Ostali studenti, naravno uz poštovanje epidemioloških mjera – natrag u predavaonice i natrag u vježbaonice. Prošlu smo godinu morali proći s većinom nastave online, ali koliko god netko mislio da je to rješenje, to je nužno zlo – naglasio je.

Novo pravilo slijedi za roditelje. Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe – dodao je Fuchs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!