Uskoro kraj prometnih gužvi na graničnom prijelazu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uskoro će doći do spajanja novog mosta preko rijeke Save, čijim će završetkom radova prometne gužve na graničnom prijelazu Stara Gradiška postati stvar prošlosti.

Most će po završetku radova biti dužine 426 metara, a širine 22,5 metara. Sveukupno most će imati četiri trake, po dvije u svakom smjeru, a svaka će traka biti širine 3, 75 metara.

– Posljednji segment mosta koji je proizveden u pogonima Đuro Đaković montaže dopremljen je na gradilište i u narednim tjednima možemo očekivati spajanje mosta – izjavila je za SBplus Tea Duvnjak iz ĐĐ Montaže.

Minimalna širina plovnog gabarita ispod mosta je 91 metar, a nosiva čelična konstrukcija masivnog mosta težine je 4.650 tona.

Da su radovi pred krajem potvrdili su i iz Hrvatskih cesta, koje su zajedno s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH naručitelj izgradnje mosta preko Save.

Projekt izgradnje mosta vrijedan je više od 19,5 milijuna eura bez PDV-a, dok procijenjena vrijednost izgradnje spojne ceste s hrvatske strane iznosi 410 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!