Građani pokušavaju skupiti 5 milijuna kuna da spase život 6-godišnjoj Kiari

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠIBENIK – Šestogodišnja Šibenčanka Kiara na noge je podigla cijelu zemlju. Djevojčici kojoj je ovoga ljeta dijagnosticirana iznimno rijetka vrsta zloćudnog tumora na mozgu ovih dana pomoć stiže sa svih strana. Naime, liječenje koje joj je potrebno i na koje mora otputovati u SAD stoji između dva i pet milijuna dolara.

Da se nešto čudno događa s Kiarom, njezini roditelji su shvatili krajem svibnja, kada je završila u šibenskoj bolnici zbog temperature i povraćanja, ispričala je za HTV Kiarina majka Matea Lambaša Goršić. Nakon niza pregleda i pretraga, liječnici su ustanovili kako djevojčica boluje od tumora na mozgu koji je potrebno što prije operirati.

-Kiara je 10. kolovoza krenula na operaciju. Nije ni bila svjesna što se oko nje događa. Operacija je trajala šest sati, iznimno teško vrijeme za svakog roditelja. Na žalost, operacija nije uspjela, a rješenje postoji u SAD-u, klinička studija koja provodi oralnu terapiju koja prelazi moždanu barijeru i koja se pokazala kao najuspješnija. Nitko ne garantira da će ta terapija dovesti do potpunog izlječenja, ali dok postoji i najmanja nada da ćemo Kiari vratiti prekinuto djetinjstvo, sve ćemo učiniti – ispričala je Kiarina majka.

U humanitarnu akciju u sklopu koje se prikuplja novac za liječenje do sada su se uključili mnogi građani i udruge.
– Trošak je između dva i pet milijuna dolara, u ovom trenutku vodimo pregovore s dvije kliničke studije, imamo administrativne troškove drugih mišljenja, telekonferencija s liječnicima u New Yorku. Imamo i poziv na drugo mišljenje u Houstonu na jednu kliničku studiju, što je 42.000 dolara, bez da se išta krene konkretno raditi, kazala je Kiarina majka.
Apelirala je na ljude na pomognu, da se Kiari pruži šansa za život. Pomoći se može uplatom na račun Crvenog križa, koji je službeni nositelj humanitarne akcije, uplatom na račun majke ili putem internet platforme Go Get Funding.

Račun za donacije je otvoren na ime Kiarine majke Matee Lambaša Goršić:

Tekući: HR9125030073251005176

Žiro: HR8125030073151000296

Swift: VBCRHR22

Sberbank d.d.

Model HR 99

Donirati možete i putem računa Crvenog križa: ‘Pomoć za Kiaru’, IBAN: HR7823900011500216860, Model: HR02, Poziv na br – OIB uplatitelja, Inozemstvo BIC: HPBZHR2X

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!