Plenković: Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vukovar obilježava 30. obljetnicu pada grada i sloma obrane. Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas sudjeluje u obilježavanju te tužne obljetnice.

– Danas se prisjećamo heroja kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav imamo. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar. To se vidi danas ovdje, to se osjeća u narodu, poštuje se Vukovar i žrtva Vukovara. On je zalog naše budućnosti i žrtva nikad neće biti zaboravljena – rekao je Plenković dodajući da je upravo to razlog da se više ulaže u Vukovar.

– Mi smo u proteklih pet godina učinili puno u financijskom i gospodarskom smislu, ali i u simboličnom smislu. Dovršen je Vodotoranj, ovo je neradni dan, Memorijalna bolnica je postala bolnica u Vukovaru. Uložili smo u infrastrukturu, brojna sredstva će biti ulagana i dalje jer želimo da Vukovar ima budućnost kakvu su zaslužili oni koji su za Hrvatsku dali najviše – rekao je premijer ponavljajući jo jednom zahvalnost svima koji su dali život za slobodu Hrvatske.

– Mi tragamo i više za više 1800 nestalih. Medved i svi njegovi resori rade na tome, tražimo posdatke od onih koji ih imaju, a to su vlasti Srbije i pojedinci koji znaju gdje su grobovi onih koji su pali za Hrvatsku – kaže Plenković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!