Napadnuti novinari na prosvjedu, osude sa svih strana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na prosvjed ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje”, objavio je Ured predsjednika RH na Twitteru u povodu napada na novinare tijekom protesta protiv COVID mjera na zagrebačkom središnjem trgu.

Napad su osudili i u Hrvatskom novinarskom društvu koji traže brzo pronalaženje počinitelja, a oštro je reagirao glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Naime, u jednom trenutku nekoliko osoba zadalo je udarce RTL-ovom novinaru Goranu Latkoviću. On je u javljanju s terena rekao da su okupljeni novinare uopće vrijeđali i prijetili im. Također su prosvjednici novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić oteli mikrofon usred javljanja.

Tijekom večeri oglasio se i Gordan Lauc, čovjek kojega su okupljeni na Trgu u Zagrebu zazivali. Ustvrdio je da on nije pozvao ljude na današnji prosvjed na Trgu bana Jelačića, da se ne osjeća osobno odgovornim za napade na novinare. Smatra, pak, da je jako važno da se čuje “tiha većina”.

On je, tako je rekao, pozivao ljude da na “miran i zakonit način” izraze svoje nezadovoljstvo, te je potpuno uvjeren da je to “99,9 posto prosvjednika” i činilo.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!