Plenković: Vlada je bila uspješna u tome da zadrži što je moguće normalniji način života

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, izjavu je dao predsjednik stranke Andrej Plenković komentirajući pritom covid situaciju u državi, građanska prava i subotnji prosvjed.

– Razmotrili smo općepoznatu činjenicu da je naša Vlada i Stožer bio vrlo obazriv u odnosu na druge zemlje poštujući prava građana – kaže Plenković koji smatra i da je Vlada bila uspješna u tome da zadrži što je moguće normalniji način života.

– Osvrnuli smo se i na prosvjede i konstatirali da nema dilema da su prosvjedi imali politički karakter i da su na njima bili lideri političkih stranaka koji pokušavaju profitirati na koroni – kaže.

– Naši građani imaju izbor između anarhije i neodgovornih i onih koji su za red – kaže Plenković dodajući da će se ta razlika sada jako vidjeti jer će Vlada predložiti izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Rekao je i kako je prosvjed okupio različite karaktere, a među njima su bili i oni koji su imali čist politički motiv.

– U demokracijama je to normalno. Mi smo pogodili mentalitet naših ljudi i zato smo bili vrlo obazrivi u mjerama koje smo poduzimali. Ovo nije bio prosvjed protiv cijepljenja, ovo je bio prosvjed protiv testiranja. Svi oni koji su bili na prosvjedu su pokazali da se ne žele testirati. To je sve – kaže premijer.

Što se tiče našeg mentaliteta, prije svega bih vodio računa o onome što smo radili kalibrirajući mjere. Vlada nema luksuz voditi se samo logikom zdravstvene zaštite ili epidemioloških mjera. Mi ne možemo jamčiti da će se svi pridržavati mjera koje su na snazi – govori Plenković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!