U zagrebačkom ZOO-u prvi slučaj koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U zagrebačkom Zoološkom vrtu prvi je put zabilježen slučaj koronavirusa, a zaražena su dva lava Leo i Ayana. Prema riječima ravnatelja Damira Skoka, zaraz na lavove prenio je timaritelj. Testirane su i ostale životinje s kojima je timaritelj bio u kontaktu.

– Nakon što su kod lavova uočeni respiratorni problemi, životinje su testirane. Nalaz testova potvrdio je prisutnost virusa SARS-cov-2, pa smo krenuli s liječenjem lavova. Istodobno je testiran timaritelj koji se brine o lavovima. I njegov je nalaz pozitivan što znači da je on zarazu prenio na lavove – Istaknuo je Skok za Index.hr.

Nakon lavova testirali su, navodi i ostale životinje s kojima je taj timaritelj bio u kontaktu, te čekaju njihove nalaze.

– Timaritelj je sada na bolovanju i oporavlja se. Sve su bolje i zaraženi lavovi. Budući da su lavovi višestrukim preprekama razdvojeni od posjetitelja, dakle, ne mogu doći u bliski kontakt s ljudima koji bi omogućio prijenos zaraze, lavovi se kreću slobodno svojom unutarnjom i vanjskom nastambom – navodi Skok.

FOTO: Ilustracija

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!