To ne može proći bez određenih političkih odluka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je danas na N1 televiziji gdje se osvrnuo na neke od aktualnih političkih tema. Među ostalim, komentirao je sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

-Glave su usijane. Ja tu temu više ni ne pratim, svela se na tko vozi tenkić, aviončić, brodić… Ne znam što će biti sljedeće. U fokusu bi trebao biti vojnik, kako je njemu, kako se osjeća dok se ovo gleda. Građani od ovoga nemaju ništa. Ovo mislim da nema smisla, treba ih pustiti da se ispucaju, da vidimo koji je veći frajer pa nek građani procijene – rekao je Hrebak.

Mostov Miro Bulj prije nekoliko dana je rekao da je Hrebak prije godinu dana bio pozitivan na koronavirus, ali ga je “Capak pustio u Sabor”.

-Scena kad dolazim s testom koji je negativan… Spustiti se na tu razinu, reći da sam došao zaražen, to je dno dna koje ne bih očekivao ni od glavnog epidemiologa Mosta Mire Bulja. Oni na prizeman način pecaju u tom jednom antivakserskom bazenu. Mogu oni reći da to nije tako, ali nisam čuo da pozivaju ljude da se cijepe. To skupljanje glasova, jahanje na valu populizma može kratko samo njima nešto donijeti, Hrvatska od toga neće imati apsolutno nikakve koristi. Gdje je Božo Petrov u cijeloj priči? Glavni u antivakserskoj priči su Bulj i drugi. Boji li se za svoju licencu? – pita se Hrebak.

-O slobodama danas govore oni koji su do jučer zagovarali bijele plahte. Sjetimo se što su zagovarali kada su u pitanju bile istospolne zajednice, nacionalne manjine i druge manjina u našem društvu. Tu nisu bili tako slobodni i liberlani. Po pitanju pandemije sloboda je svaka druga riječ koja im izlazi na usta – dodao je Hrebak.

Komentirao je i aferu Sotfver, odnosno izjavu ministra pravosuđa Ivana Malenice da bi se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek trebala izjasniti oko spekulacija koje su se pojavile u javnosti.

-Situacija nije dobra i ne izgleda dobro. Pogotovo tiskovna konferencija gdje su se glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a pogledavale. Ne bih htio donositi sudove, pričekat ću još malo, svaki dan nešto novo izađe. Ali kao parlamentarna većina morat ćemo staviti to na dnevni red. Neminovno je da neki potezi moraju biti povučeni. Cijela priča ne izgleda dobro, slika koja je izašla van nije dobra. Ovo ne može proći bez određenih političkih odluka. Vjerujem da ćemo danas na koalicijskom sastanku o tome razgovarati, možda dobiti još neke informacije koje zasad nemamo. Ali, u svakom slučaju, priča ne izgleda dobro i ne može završiti bez posljedica – rekao je Hrebak za N1.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!