Božinović savjetuje: Doček Nove godine vani, a vjernici neka misu prate preko televizije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na svečanosti obilježavanja završetka razminiranja Zadarske županije danas je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Uz predavanje načelniku Općine Pakoštane Milivoju Kurtovu simboličnu ”zadnju minu”, ministar je komentirao i epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

– Delta varijanta je bila puno brža od ranijih, a omikron je višestruko brža u odnosu na deltu. Imamo miks te dvije varijante virusa i moramo o tome voditi računa. Primjerice, Velika Britanija je dvaput rušila dnevno zaraženih osoba od početka pandemije – kazao je Božinović.

Istaknuo je ministar i da je u Dalmaciji rast novozaraženih u sve četiri županije.

– Pozvat ćemo ljude da što više borave na otvorenom. Zatvoreni su opasnost. Imali smo nekoliko slučajeva u Europi gdje je omikron zarazio ljude u zatvorenoj prostoriji – podsjetio je.

– U Južnoj Africi je puno mlađe stanovništvo i tamo je ljeto. Znamo da se tada manje širi. Mi ulazimo u zimu, sve će se više ljudi zatvarati i strahovito je važno da svatko vodi brigu o sebi i ne podcjenjuje situaciju – upozorio je.

Božinović kaže i da su donesene nove mjere i s obzirom na situaciju u Europi ne mogu ići u popuštanja. – Ukoliko brojevi ne budu rasli i ako će se održati trend laganog pada – razgovarat ćemo. Sve što bih sada rekao bilo bi neodgovorno jer nitko ne zna što će se dogoditi u sljedećih par dana”, kazao je i istaknuo da nitko, pa ni struka, ne može sa sigurnošću reći što će biti – prenosi Dnevnik.hr.

Sugerira da se Nova godina slavi vani, a da vjernici misu prate preko televizije. – To je sigurnije za sve – smatra Božinović.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!