Nek se hapse svi lopovi bez obzira jesu li HDZ, SDP, HSLS, HNS…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otvaranje afere oko političkih zapošljavanja u Kutini rezultiralo je uhićenjem gradonačelnika Zlatka Babića i nekoliko tamošnjih lokalnih dužnosnika. Dario Hrebak, HSLS-ov saborski zastupnik i predsjednik stranke, u emisiji “Studio 4” rekao je kako HSLS nije sudjelovao u kupovini vijećnika. Ako je toga i bilo, napominje, to je činila određena osoba.

– Odbacujem tendencije da HSLS sudjeluje. Kad sam načuo da se nešto događa, odmah sam gospođi Cvrtili rekao da to prijavi nadležnim institucijama. Što se tiče uhićivanja, ja sam apsolutno za, neka se hapse svi – HDZ, SDP, HSLS, HNS – tkogod se ogriješi o zakone ove zemlje. Nadam se da sada svi razumiju zašto kao gradonačelnik i predsjednik stranke inzistiram na toj transparentnosti i zašto tvrdim da se korupcija događa na ovaj način na lokalnoj razini, rekao je Hrebak poručujući da se s tim treba prestati.

Naglasio je kako mu je drago što je u Saboru usvojen zakon o proračunu kojim se uvodi transparentnost kao obveza za sve načelnike, gradonačelnike i župane.

Babić po izlasku iz pritvora može nastavljati obavljati gradonačelničku funkciju.

– Vidjet ćemo što će se događati, ne bih ja tu ništa prejudicirao što se može ili ne može. Prva stvar, istraga traje. Možemo napraviti korelaciju s Posavcem. On je dao ostavku. Ne bih htio dalje komentirati pravosudni epilog priče. Ali, ono što je sigurno, vrlo je ružno i neugodno i s takvim praksama treba prestati, poručio je.

Upitan je li na vrijeme bio upoznat s događanjima u Kutini i smatra li da je u međuvremenu prevenirao političku štetu, Hrebak je odgovorio da je šteta nastupila i da od toga ne mogu pobjeći.

–  Kad sam saznao, mi smo imali određene unutarstranačke svađe. Odmah sam raspustio gradsku i županijsku organizaciju HSLS-a. U Kutini ćemo krenuti ispočetka s nekim novim, mlađim snagama. Možda je to trebalo napraviti i prije, ali u tom trenutku sam napravio najbolju moguću odluku. HSLS nema nikakve veze s ovim što se događa u Kutini od trenutka kad smo saznali za sve ružne događaje, rekao je Hrebak.

O čemu je još govorio bjelovarski gradonačelnik pogledajte u videu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!