Vrhovni sud potvrdio oslobađajuću presudu Kirinu u slučaju Fimi Media

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin oslobođen je optužbe da je zlouporabom položaja i ovlasti preplatio marketinške usluge u aferi Fimi Media, potvrdio je Vrhovni sud.

Odbijajući žalbu Uskoka, Vrhovni je sud ustvrdio da je prvostupanjski sud pravilno zaključio kako nije dokazano da je optuženik nezakonito postupao sa ciljem da zlouporabom svog položaja osigura posao tom trgovačkom društvu, a ministarstvu prouzroči štetu.

Vrhovni sud je zaključio kako nije prouzročena nikakva šteta ministarstvu te da agencija nije odstupala od poslovanja ostalih marketinških agencija na tržištu.

Kirin je u postupku iskazivao da mu je treća osoba prenijela zahtjev tadašnjeg premijera Ive Sanadera kako bi bilo dobro da poslove promidžbe radi ta agencija, a Vrhovni sud smatra da ta okolnost sama po sebi ne znači da je riječ o voljnom namještanju poslova.

Zaključenju ugovora prethodila je zakonita procedura i primijenjena je javna nabava izravnom pogodbom, što je tada omogućavao važeći zakon, ustvrdio je Vrhovni sud.

FOTO: gradonacelnik.hr

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!