Trojica policajaca koji su snimljeni kako tuku migrante vraćeni na posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Trojica pripadnika interventne policije PU istarske, dva policajca iz Istre i jedan iz Vukovara, koji su snimljeni kako na području Općine Cetingrad u Karlovačkoj županiji tuku migrante te ih tjeraju u BiH, vraćeni su u službu nakon tromjesečne suspenzije.

Oni su tijekom disciplinskog postupka na Prvostupanjskom sudu u Osijeku proglašeni krivima te im je sud izrekao “kaznu uvjetnog prestanka državne službe”. Nakon žalbenog roka ta su rješenja postala izvršna 5. siječnja te su oni vraćeni na posao, potvrđeno je Jutarnjem u MUP-u koji je odbio dati daljnje detalje.

Istodobno s disciplinskim postupkom traje istraga oko mogućeg kaznenog progona, no kriminalističko istraživanje i provođenje izvida po tom pitanju već su tri mjeseca u tijeku.

Vera Magdić Bižanović, županijska državna odvjetnica u Karlovcu, potvrdila je da su u karlovačkom tužiteljstvu zaprimili dio dokumentacije ‘vezane za predmet koji je formiran u povodu emitirane snimke u emisiji RTL-ove ‘Potrage’, a nakon zaprimljenog dijela dokumentacije Ravnateljstvu policije uputili su dodatni zahtjev za provođenje izvida i prikupljanje potrebne dokumentacije’.

FOTO: Lighthouse Reports

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!