Premijer me lažno prozvao, ne uzimam pare za odvojeni život već 10 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk bio je gost N1 i odgovarao je o naknadama koje primaju dužnosnici zbog čega se posljednjih dana i našao u fokusu javnosti. Jedan je od najštedljivijih zastupnika i koristi mnoge povlastice koje državne uredbe omogućuju dužnosnicima.

“Odmah demantiram ovo što je pisalo u Jutarnjem da sam kao ministar pogodovao sam sebi. Imam potrebu to reći. Drugo, izmislil su iznos od 5,5 milijuna kn navodnih naknada. Čak i da su bruto plaće računali, ne bi se toliko skupilo”, kaže Bauk na pitanje o svojoj štednji koja iznosi više od 1,6 miljuna kuna.

Od 2008. od kad sam dužnosnik, 2008.,2009., 2010., 2011., 2016., 2017., i dio 2018., više od 2/3 godine sam boravio u Dalmaciji, a 120 dana u Zagrebu. Bio sam predsjednik županijske organizacije SDP-a i kandidat za župana, u tom sam razdoblju više živio u Dalmaciji nego u Zagrebu. Kad sam bio ministar bilo je obrnuto. Više sam boravio u Zagrebu, nego u Dalmaciji”, objašnjava i dodaje: “Što se tiče prebivališta, meni je prebivalište na Braču, a boravište mi je u Zagrebu. Za političare koji su dužnosnici i izlaze na izbore, prebivalište je temelj pasivnog biračkog prava. Nitko mi do jučer nije postavljao to pitanje. Dužnosnici imaju obvezu prijaviti boraviše ako borave u mjestu obavljanja dužnosti, a ne prebivalište.”

“Meni nije logično da državni dužnosnici koji nisu iz Zagreba moraju plaćati podstanarstvo, a da to zastupnici iz Zagreba ne rade. Neka se svi zastupnički troškovi plaćaju iz plaća zastupnika. Ovdje su konstantno difamirani zastupnici koji su došli u Zagreb. Nema tu kraja. Jučer je kolegica došla na tapetu jer je 52 km od Zagreba, da je granica 60, bila bi 62. Premijer me jučer lažno prozvao da primam naknadu za odvojeni život, a ne primam je već 10 godina. Sad se pitam bi li bilo moralnije da sam je primao pa proslijedio udruzi ‘Brački pupoljci’ nego ostavio ovim razbojnicima iz HDZ-a”, rekao je Bauk na N1 televiziji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!