Čačić: Zašto se zaboravlja na ‘istočni grijeh’, ulogu bivšeg ministra Vrdoljaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija jutros o temi bivšeg ministra Horvata u istražnom zatvoru, Radimir Čačić (Reformisti) spomenuo je istočni grijeh svih postojećih afera. Naglasio je ulogu bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka u ekspresnom potpisivanju ugovora s hercegovačkim investitorom Milenkom Bašićem, vlasnikom tvrtke C.E.M.P., drugoosumnjičenim u aferi Vjetroelektrane koji je nedostupan pravosuđu.

Čačić je podsjetio da mu je prijetio taj poduzetnik: “O prijetnjama postoji policijski zapisnik. Prijetio mi je vlasnik tvrtke kojeg nikad prije nisam vidio ni čuo, gospodin Bašić. Došao je i rekao da se zna obračunati s neprijateljima i nagraditi prijatelje.”

Podsjetio je i Vrdoljakove poteze iz prosinca 2013., kada je bio ministar: “Ministarstvo gospodina Vrdoljaka usprkos upozorenjima službi, o čemu su dana svjedočenja, daje energetsku suglasnost i to je suština. Munjevito su sve državne službe skočile na noge, da bi HROTE ugovorio nešto 31. prosinca, u pet dana. Ne optužujem nikoga, ali rado bih vidio u javnosti što je naš USKOK uspio utvrditi.”

Podsjetio je da je Vrdoljak 31. prosinca potpisao ugovore koji su za milijardu kuna skuplji za hrvatske građane u odnosu na 1. Siječnja. To je, po njemu, početak svih afera, kasnije s Josipom Rimac pa do danas s ministrom Horvatom i njegovom bivšom pomoćnicom Anom Mandac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!