Milanović pozvao na uhićenje Banožića, Hrvate u BiH štitio bi kao general Praljak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH, kazao je predsjednik Zoran Milanović u Petrinji. Govoreći o nužnosti promijene izbornog zakona u susjednoj državi, svoju brigu o Hrvatima ilustrirao je usporedbom kako mu važniji nokat Hrvata u BiH od cijele Finske, Rusije, Njemačke, Švedske, schengena…

Njegova izjava neodoljivo podsjeća na izjave jednog generala Hrvatskog vijeća obrane kojeg se povezuje s naredbom o rušenju mostarskog Starog mosta. Uvijek je naglašavao da bi srušio i nekoliko takvih mostova za “mali prst svoga vojnika”. Riječ je Slobodanu Praljku koji se otrovao u Haaškoj sudnici.

Priznajući kako je razočaran oporbom u Hrvatskom saboru koja šuti i ne čita novine, ponovno se okomio na ministra Marija Banožića iz vremena  vođenja Ministarstva državne imovine.

“Razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca iz krim miljea da bi ostali u državnom prostoru trebala nam je ’91., da smo bili tako gorljvi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu”, kazao je Milanović.

“Što takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi?”, upitao je.

“Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku”, rekao je o Banožiću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!