Oluja je kruna svih naših pobjeda u Domovinskom ratu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umirovljeni general Mladen Markač obratio se u petak braniteljima i uzvanicima na središnjoj svečanosti obilježavanja Dona pobjede i domovinske zahvalnosti poručivši da je VRO Oluja bila legitimna operacija kojom je oslobođen okupirani hrvatski teritorij.

Markač je rekao da se na današnji dan prisjećamo nestalih i poginulih hrvatskih branitelja, koji su pod vodstvom predsjednika Franje Tuđmana prepoznali i ostvarili viziju o samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj

Podsjetio je da se tijekom sudskih procesa na Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu pokušala dovesti u pitanje istina o Domovinskom ratu.

”Hrvatska je vodila politički pravedan i oslobodilački rat, a Oluja je legitimna vojna operacija nakon koje su oslobođeni okupirani teritoriji te predstavlja krunu svih naših pobjeda u Domovinskom ratu”, istaknuo je Markač na svečanosti koja se održava na igralištu NK Dinara.

Markač kaže da je Oluja bila vojnički čista pobjeda, dok iza neistinitih interpretacija događaja, pokušaja nametanja kolektivne krivnje i optužbi o zločinačkom udruživanju stoje ”oni koji su napali Hrvatsku, pobunjenici i agresori koji su stvorili paradržavu Republiku Srpsku Krajinu.”

Hrvatska ne smije zaboraviti ljude iz Domovinskog rata koji su položili živote za slobodu i nezavisnost, rekao je umirovljeni general i jedan od osnivača Zbora narodne garde.

”Naša djeca žive u slobodi i miru, a te vrijednosti dobivaju na značaju dok bukti rat u Ukrajini. Mi razumijemo njihovu patnju, mi smo kroz to prošli. Vrijeme je da skupimo naše glave i srce na radi dobrobiti Hrvatske i Europe”, poručio je.

Zahvalio je svima koji su dali doprinos u obrani hrvatskog ustavnopravnog poretka, dodavši da je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti.

”U suradnji s Ministarstvom branitelja nastavljamo promicati mladima istinu o tom najnovijem razdoblju naše povijesti”, rekao je Markač. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!