Plenković ironično odgovorio na srpske optužbe: Tamo sam glavni ustaša…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković našao se pod žestokom paljbom srspkih medija koja ga krive zbog odluke Europe da Srbija više ne može uvoziti rusku naftu preko Janafa. Srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, šokirala je odluka po kojoj Srbija smije uvoziti sirovu naftu i morskim putem te je preko Janafa dopremiti do njezinih rafinerija, ali ne i sirovu rusku naftu koja dolazi putem mora. Glavni razlog odustajanja od izuzeća, koje će vrijediti za primjerice Mađarsku ili Slovačku, jest ponašanje Srbije u vezi sa sankcijama EU protiv Rusije.
“Ja uopće ne krivim Hrvatsku, rade posao koji su radili od 1941. godine. Vi ste se samo pohvalili da stojite iza toga, mi ćemo se morati sami snaći. Ponosan sam na činjenicu da je Srbija slobodna zemlja, idem čistog obraza i ne plašim se puno svih onih koji prijete, izjavio je Vučić.

Hrvatski premijer oglasio se iz Praga, prenosi N1, pri čemu se ironično prozvao “glavnim ustašom u Srbiji”.

“Vidio sam besprizorne i burne reakcije iz Srbije. Ja sam očigledno glavni ustaša tamo u zadnja tri mjeseca. Srbija ne može sjediti na dvije stolice, kazao je Plenković. Poručio je da Srbija može dobiti koju god naftu želi, samo ne rusku”, naglasio je premijer Plenković te još jednom ponovio da Srbija smije dobiti svu naftu, osim ruske.

“Kad bi im bilo gospodarstvo bilo na koljenima… da građani nemaju benzin, to je drugo, ali da će Srbija imati jeftiniju naftu, a mi…što ćemo mi biti budale?”, retorički se upitao Plenković.

“Ja sam prvi puta doživio da sam ja ustaša, to je jedna retorika van svih okvira i van svake pameti. Srbija neće biti ugrožena”, uvjeren je premijer.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!