Nema dvojbi oko turističkog oporavka: Najviše stranih noćenja u travnju ostvareno u Dubrovniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pozitivni turistički trendovi nastavljeni su i u travnju, a naša županija posebno se ističe po oporavku, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku objavljeni u petak. Na području Dubrovačko-neretvanske županije u travnju je zabilježeno 366.628 noćenja, gotovo 40 posto više nego u travnju prošle godine. Što se pak turističkih dolazaka tiče, u toj kategoriji zabilježeno ih je 136 tisuća, odnosno čak 60 posto više u odnosu na lani.

Turistički travanj u Dubrovniku ističe se i po broju noćenja stranih gostiju kojih je upravo u gradu bilo najviše u Hrvatskoj, a slijede Zagreb, Poreč, Rovinj i Split. Kada su u pitanju domaći gosti, najomiljeniji bio im je Zagreb, a slijede Rovinj, Zadar i Poreč, dok se Dubrovnik našao na petom mjestu.

Vrijedi napomenuti i da je tek svaki deseti gost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bio domaći gost.

Spomenimo i da je na nacionalnoj razini u travnju u komercijalnim smještajnim objektima ostvareno 1,1 milijun dolazaka i tri milijuna noćenja turista, što je za 31 posto više dolazaka i za 20,4 posto više noćenja turista u odnosu na travanj 2022.

Domaći turisti ostvarili su 220 tisuća dolazaka te 494 tisuće noćenja, što je za 15,5 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na travanj 2022.

Strani turisti ostvarili su 870 tisuća dolazaka te 2,5 milijuna noćenja, što je za 35,6 posto više dolazaka i za 21,5 posto više noćenja u odnosu na travanj 2022.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!