HDZ deklasirao trenutno vladajući SDP i njegove žetončiće Most i Možemo.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na mjesnim izborima u Korčuli, prema neslužbenim rezultatima, HDZ je pobijedio u šest od ukupno osam mjesnih odbora i oba gradska kotara, a ta je stranka ujedno dobila i najmanje dvostruko više glasova od svih ostalih stranaka i nezavisnih lista zajedno.

Čak i u Račišću, mjesnom odboru iz kojega je gradonačelnica Nika Silić – Maroević, njezin SDP odnio je pobjedu s tek dva glasa prednosti u odnosu na HDZ.

SDP je uspio pobijediti i u Postrani dok u svim ostalim mjesnim odborima, kao i u oba gradska kotara, slavi HDZ.

Stjegonoše demokracije

Izbori za mjesne odbore i gradske kotare u Korčuli i ovoga puta obilježila je natprosječno visok odaziv, barem u odnosu na ostatak Hrvatske. Prema neslužbenim informacijama, odazvalo se čak 40 posto birača, stoga se Korčulani doista mogu ponositi titulom stjegonoša demokracije.

Naime, diljem Lijepe naše odaziv na mjesne izbore redovito je dosta manji i ako se na njih odazove više od 20 posto biračkog tijela, to je već velik uspjeh.

Korčula je jedan od najpodjeljenijih gradova u Hrvatskoj, a izbori se ovdje već desetljećima dobivaju sa stotinjak glasova razlike. To bi ujedno mogao biti i razlog natprosječno velike izlaznosti na mjesnim izborima.

Usto, ovu je kampanja obilježena prijeporima o proceduralnim nepravilnostima i propustima izbornog povjerenstva. Podsjetimo, HDZ je više puta upozoravao da je SDP, za razliku od svih ostalih stranka, predao nepropisne liste jer na njima nije bilo punomoći. Lokalno izborno povjerenstvo redovito je odbijalo taj prigovor, iako ga je nadležna institucija prihvaćala.

Još je veći uspjeh što je na mjesnim izborima pobijedio oporbeni HDZ. Podsjetimo, u Korčuli vlast obnaša SDP uz pomoć koalicijskih partnera iz Mosta i Možemo, a prema hrvatskom iskustvu na toj razini izbora redovito pobjeđuju vladajući.

Neslužbeni rezultati:

GK Sveti Antun:
HDZ 149
SDP 50
Most 55
Možemo! 68

GK Stari grad:
HDZ 226
SDP 89
Možemo 115

MO Kneže:
HDZ 43
Nezavisni 31

MO Medvinjak:
HDZ 43
SDP 29

MO Žrnovo-Postrana:
SDP 88
HDZ 61

MO Žrnovo:
HDZ 197
SDP 110

MO Sv. Antun – Žrnovo:
HDZ 57
Možemo 28

MO Čara:
HDZ 174
SDP 94
HSP 40

MO Pupnat:

HDZ 65

MO Račišće:

HDZ 117
SDP 119


PODIJELI S PRIJATELJIMA!