Ivan Anušić bit će novi ministar obrane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljkak da će Ivan Anušić, kojega će Hrvatskome saboru predložiti da ga potvrdi za potpredsjednika Vlade i ministra obrane, tu dužnost obavljati vrlo kvalitetno.

Anušić je aktualni župan Osječko-baranjske županije, a na tom bi ga mjestu, rekao je Plenković, trebao zamijeniti jedan od nejgovh sadašnjih zamjenika – Mato Lukić.

Anušić je i potpredsjednik HDZ-a, a Plenković je na konferenciji za novinare u Banskim dvbrroima na kojoj je izvijestio o svojoj odluci istakjnuo da je Anušić dobio konsenzualnu podršku članova stranke te parlamentarne većine.

Plenković jer  podsjetio na dijelove Anušićeve biografije (župan, prije toga načelnik općine Antunova, dragovoljac Domovinskog rata i jedan od četvoro potpredsjednika HDZ-a).

“Vjerujem da ću Ivan Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra odbrane do kraja mandata ove naše druge Vlade. On je naravno na tu ponudu odmah i pristao i spreman je pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru u srijedu”, rekao je premijer. (Hina)

Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!