Objavljen alkotest bivšeg ministra, bio je pozitivan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši ministar obrane Mario Banožić imao je 0.21 promil alkohola u krvi rano ujutro 11 studenog, kada je kod Vinkovaca uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji muškarac. Proizlazi to iz preslike nalaza iz koju je u srijedu objavio Jutarnji list koji je objavljivanje osobnih podataka bišeg ministra opravdao javnim interesom. Spomenuti nalaz je potpisala voditeljica tamošnjeg laboratorija vinovačke Opće bolnice u koju je Banožić zaprimljen nakon nesreće. Kako navodi Jutarnji, u nalazu piše kako je u uzorku krvi, koji je iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema upućen na toksikologiju, kod Maria Banožića ustanovljena koncentracija od 0,21 promila alkohola u krvi i to pomoću uređaja Beckman Coulter AU serija; metode (enzim-imunotest) kolorimetrija. Piše da je korištena metoda enzim-imunotest te da je uzorak primljen 11. studenog u 6:52, a validiran u 7:51 sati.

Te su informacije oprečne podacima iz priopćenja vukovarskog Županijskog državnog odvjetništa koje je jučer objavilo da kod Banožića ‘u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika’.

Nedorečenosti oko toga je li Banožić imao alkohola u krvi ili ne kobne subote pojavile su se još u utorak, nakon što su neki mediji objavili da raspolažu informacijama kako je imao 0.21 promil pa je i tužiteljstvo već naložilo nadležnoj policijskoj upravi policiji provođenje izvida radi provjere njihove točnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!