HDZ Milanovicu: Evo ti popis pitanja, kad odgovoriš, javi se.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HDZ je u subotu postavio predsjedniku RH Zoranu Milanoviću osam pitanja vezanih uz njegove ranije izjave o sucu Ivanu Turudiću i sigurnosnim provjerama. Status te stranke prenosimo u cijelosti:

KAKO TO? 8️⃣ pitanja na koja Zoran „Lex Perković“ Milanović (i njegovi mališani) nemaju odgovor. Očito se kod Turudića radi o nečemu sasvim drugom …
1️⃣ Kako to da je Turudić prošao sigurnosnu provjeru #SOA 2014. – upravo u Milanovićevu premijerskom mandatu?
2️⃣ Ako su interni dokumenti SOA-e iz 2015. – kojima Milanović sad selektivno i protuzakonito barata – „dokaz da Turudić iz sigurnosnih razloga ne smije biti čak ni sudac“, kako to da je i 2019. taj isti Turudić prošao SOA-inu provjeru? To znači da ta ista SOA temeljem vlastitih saznanja iz 2015. NIJE utvrdila ništa sigurnosno spornog.
3️⃣ Ako Milanović „već 8 godina ima saznanja za Turudićev kontakt s Mamićem“ – te ako je taj kontakt sporan – kako to da dosad nije zatražio da ga se makne s dužnosti? Turudić je cijelo to vrijeme bio sudac – koji je, među ostalim, donio i presudu protiv Ive Sanadera.
4️⃣ Kad već Milanović priznaje da je znao da se Turudić sastaje s Mamićem, kako to da ministar pravosuđa Orsat Miljenić, danas šef Ureda PRH, nije pokrenuo stegovni postupak protiv Turudića? Imao je ovlasti to predložiti DSV-u.
5️⃣ Ako Milanović misli da je Turudić pomogao Mamiću, kako to da bivši šef SOA-e Dragan Lozančić, danas savjetnik toga istog Milanovića, nije poduzeo radnje protiv Turudića?
6️⃣ Ako je Turudićevo druženje s Mamićem otprije 10 godina SADA sigurnosna zapreka, kako to da Milanovićevo druženje s Draganom Kovačevićem – koji je bio pod mjerama nadzora – također nije sigurnosna zapreka? A intenzivno je pohađao njegov klub u vrijeme “lockdowna”…
7️⃣ Kako to da Milanović – makar poslije 10 godina – nije ovako reagirao u slučaju ondašnjeg ravnatelja policije Vlade Dominića, koji je s Mamićem imao puno intenzivnije kontakte? Ako je znao za Turudića, morao je znati i za Dominića. A postavio ga je za ravnatelja.
8️⃣ Kako to da oporba ne traži da se deklasificiraju podaci SOA-e o Milanoviću, pa da javnost vidi koliko je puta sam upao u tajne mjere? I to ne samo u Aferi Janaf i ne samo dok se družio s D. Kovačevićem, USKOK-ovim optuženikom za teška djela korupcije.
Dakle, kad se podvuče crta, očito se kod Turudića radi o nečemu drugom. Rigidna ljevica, MOST-ovi provokatori, njihov idol Milanović i čitava Grupacija “Lex Perković” strahuju od neovisnog pravosuđa. Nema više nedodirljivih kao u SDP-ovu mandatu. A ne mogu Turudiću ni oprostiti to što je izručio Njemačkoj Perkovića i Mustača.
(NASTAVIT ĆE SE …)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!