Jandroković: Mi ni na koji način nećemo ugroziti ustavno-pravni poredak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na novinarsko pitanje hoće li predsjednik države dati ostavku odgovorio je da nema takvih informacija, ali i da Predsjednik RH od početka kampanje krši zakon.

„Predsjednik Republike od samog početka, pa i prije samog početka kampanje krši ustavni zakon i dovodi cijelu situaciju pred izbore u kaotično stanje. Nemam informacija o tomu namjerava li dati ostavku, a mi ćemo nastaviti kampanju pozitivno i afirmativno, vodeći računa o interesima naših građana i uvjereni smo u izvrstan rezultat i formiranje parlamentarne većine”, odgovorio je Jandroković u Gudovcu pored Bjelovara gdje je u četvrtak otvorio 25. Međunarodni proljetni bjelovarski sajam.

Ako bi se ipak dogodilo da Zoran Milanović da ostavku na mjesto predsjednika RH, došlo bi do jedne potpuno nove situacije, a Jandroković nije želio nagađati što bi tada uslijedilo.

”Prvo bismo moramo sačekati mišljenje Ustavnog suda i Državnog izbornog povjerenstva, s obzirom da bi to bila jedna potpuno nova situacija”, naveo je Jandroković dodavši da su u HDZ-u spremni na sve izazove i da će se ponašati odgovorno.

„Mi ni na koji način nećemo ugroziti stabilnost ustavno-pravnog poretka i političku stabilnost i nećemo se poigravati s našim građanima”, poručio je Jandroković. Komentirao je i visoku stopu inflacije napomenuviši da Hrvatska ujedno ima i velik rast BDP-a po kojemu je zadnjih godina u samom vrhu Europske unije.

„Ono što je važno jest to da i gospodarski rast i plaće i mirovine rastu puno brže i više nego što raste inflacija, tako da tu smo u pozitivnom odnosu između rasta plaća i inflacije. Svjesni smo, posebno u sektoru prehrambene industrije, Vlada je već donijela već neke odluke u borbi protiv inflacije poput zamrzivanja cijena određenih proizvoda. I dalje ćemo pratiti situaciju, a one koji love u mutnom treba označiti. Građanima treba dati do znanja da postoje oni koji žele profitirati na tome, a to su oni koji nerealno visoke marže koje idu nauštrb građana”, zaključio je Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!